Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 21. november 2000 kl 20.55 Ungkarsleiligheten

Ungkarsleiligheten (t)


NRK2 tirsdag 21. november kl 20.55
Ungkarsleiligheten

Kjærlighetsrede i ungkarsleiligheten

C.C. Baxter (Jack Lemmon) er i bunn og grunn en anstendig kontorfunksjonær som bare bruker en noe utradisjonell metode for å oppnå avansement. Han leier nemlig ut leiligheten sin til fire av sine sjefer hvor de kan ha hemmelige stevnemøter. Metoden virker utmerket, for den unge mannen stiger raskt i gradene.

Men situsjonen blir noe mer innfløkt etter at en ung dame, Fran Kubelik (Shirley MacLaine), tripper inn på banen. C.C. Baxter forelsker seg i den vakre Fran som er heisoperatør i bygården der han bor. Men hun har allerede innledet et forhold til en av hans overordnede, J. D. Sheldrake (Fred MacMurray). Og ikke nok med det - deres kjærlighetsrede er nettopp Baxters ungkarsleilighet. Den unge mannen er imidlertid helt uvitende om dette arrangementet.

Prisbelønt
Regissøren Billy Wilder har fortalt at ideen til denne filmen stammer fra en kort scene i det romantiske dramaet \"Brief Encounter\" fra 1945 hvor to personer har en hemmelig hyrdestund i en tredje persons leilighet. Wilder ble nysgjerrig på hva slags mennesker det var som frivillig ville låne bort leiligheten sin til noen de knapt kjente - og på toppen av det hele til denne type krumspring.

Resultatet av denne funderingen ble filmen \"The Apartment\" - og belønningen ble seks Oscar-priser 1960, blant annet for beste film, beste regi og beste originalmanus.

NRK2 tirsdag kl 20.55
Sendt 6. juni 2000

Amerikansk spillefilm fra 1960
Originaltittel: The Apartment
Regi: Billy Wilder
I rollene: Jack Lemmon, Shirley MacLaine og Fred MacMurray
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53

Bilde
To menn - den unge kontorfunksjonæren C.C. Baxter (Jack Lemmon) og hans sjef J. D. Sheldrake (Fred MacMurray) - begjærer samme kvinne, Fran Kubelik (Shirley MacLaine). Det blir det garantert problemer av.