Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 11. mai 2010 kl 20.15 Pakket og klart

På reise med söta bror


NRK viser en ny sesong av denne svenske reiseserien som byr på en rekke kulinariske og kulturelle opplevelser langt fra de vanlige turistmålene.

Kontrastene er store i den åttedelte serien. I kveld går turen til Påskeøya og Mallorca. Senere besøker vi Jura, Kairo, Filippinene, New York, Miami, L.A. og Chile.

Opplevelsene skulle passe noen og enhver med turer til strand, jungel, fjell, storby og vakre øyer.


Første episode
Påskeøya, midt i Stillehavet, er en sterk kandidat til tittelen "verdens mest myteomspunnede øy". De enorme statuene av stein har vært en gåte for forskere i årtier, og øyas gamle skriftspråk, rongorongo, har ingen klart å tyde.

Jacob Wikmark i "Pakket og klart" har vært fasinert av denne vakre øya og besøker vulkanen, der de merkverdige steinhodene ble laget.

Mallorca
I lang tid var det å reise til Mallorca ikke særlig attraktivt; det var forbundet med overfylte strender og dårlig pakketurisme. Men nå er Mallorca igjen blitt et trendy reisemål.

Bodil Ljungberg drar til hovedstaden Palma, der hun finner designhotell og stilrene restauranter. Hun tar seg også en biltur på øya og finner restaurantbyer og landeiendommer der turistene kan leve i som konger og baroner.


Svensk dokumentarserie fra 2009
Produsert av SVT
Originalittel: Packat & klart
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice