Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 23. november 2011 kl 19.45 Teenage Boss

Teenage Boss


I familieeksperimentet "Teenage boss" får familiens kjøpeglade tenåring overta hele familiens inntekt i en hel måned. Hva skjer når tenåringen kan bestemme hvordan pengene skal brukes, og mor og far ikke lenger har kontroll?

Seks norske familier tar utfordringen på strak arm, og overlater det samlede husholdningsbudsjettet til tenåringen. Men hvordan disponerer man egentlig så store summer? Og hvorfor kan man ikke kjøpe seg en ny Mac når familien har mange titalls tusener kroner å rutte med i måneden?

Hjelp underveis
Investor og grunder Shahzad Rana er tenåringenes coach, og hjelper til underveis når tenåringene får et brutalt møte med regninger, uforutsette kostnader og kunsten å disponere store summer over lengre tid. Noen holder seg i skinnet – andre faller for fristelsen å bruke litt ekstra på seg selv. Men hva synes resten av familien om det?

Penger som brenner i lommen
I første episode møter vi Sophie fra Oslo. Familien hennes har en nokså høy samlet inntekt – og ved første overslag ser det ut til at det er nok til overs, etter at regninger og husholdningsvarer er betalt, til at Sophie kan unne seg noe ekstra. Men setter familien pris på å leve på sparebluss slik at hun skal få overskuddet?

Egenprodusert serie i 6 episoder
Prosjektleder: Randi Helland
Coach: Shazad Rana
Pressekontakt: Sarah Jordanson Fauske , tlf: 23 04 40 64 /41 50 67 47 TV-seere kan kontakte Publikumsservice: Info@nrk.no , tlf: 815 65 900