Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 4. desember 2007 kl 20.10 Putins revolusjon

Putin-systemet

Fra president til statsminister – Vladimir Putin på popularitetstoppen i Russland. (Foto: MercuryMedia)
Fra president til statsminister – Vladimir Putin på popularitetstoppen i Russland. (Foto: MercuryMedia)
Avtroppende president og påtroppende statsminister Vladimir Putin blir gått etter i sømmene i andre og siste del av denne franske dokumentaren.

Igjen viser Russland muskler, og mannen som er ansvarlig for Russlands gjeninntreden som verdensmakt heter Vladimir Putin. Dokumentaren undersøker sammenhengen mellom hans oppstigning til maktens øverste tinder og det faktum at et nyoppvåknet og krigersk Russland nå kaster lengselsfulle blikk bakover mot Sovjet-imperiets glansfulle dager.

Putins språk
Russerne gikk til urnene, og i Putins system var mye av utfallet gitt. Det forente Russland, partiet som støtter Putin, er populært. I Putin-systemet taler de fleste "hans språk", og de som ikke gjør det, blir ofte møtt med batonger i stedet for ord.

Den franske dokumentaren viser hvordan Putin har "privatisert" staten, tvunget den politiske opposisjonen i kne og tatt kontroll over mediene. Den peker ham ut som en selvsikker tsar, i spissen for et forbrukersamfunn befolket av mennesker som lever i en psykologisk gulag.

Fransk dokumentar (2007)
Originaltittel: The Putin System
Produsert av: MercuryMedia
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no