Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 11. februar kl 20.25 Ut i naturen: Christine ett år etter

En ny start


Christine var 20 år og hadde brukt amfetamin i flere år da hun bestemte seg for å kjøre ett av landets tøffeste sledehund-løp. Og hun klarte det! Men hvordan har det gått etter at hun kom i mål?

Ut i naturen fulgte Christine Hæreid fra Skien fra hun kom i behandling på Frankmotunet i Folldal, til hun noen måneder senere klarte å gjennomføre Femundløpet, en 400 kilometer lang, iskald løype. Det var en bragd. Det betydde likevel ikke at Christine hadde nådd sitt personlige mål.

Ett år senere
I hundegården blir hun tatt hjertelig imot av favoritthunden sin. Lederen på Frankmotunet, Kjell Brennodden, forteller om uenigheten og frykten rundt Christines deltakelse i Femundløpet. – Men motstanden gjorde meg fandenivoldsk, så jeg lot henne starte. For vi kaller oss mulighetenes sted, og da kan vi ikke ta fra folk mulighetene, sier Brennodden.

Det nye livet
I programmet gjenopplever vi noen av de intense øyeblikkene før og under løpet. Vi møter også Christine på Røros, der hun fikk mulighet til å starte et nytt liv. Med mange gode hjelpere er hun ikke i tvil om hva som hjalp henne mest.

– Uten naturen og hundene hadde jeg ikke levd, sier Christine Hæreid.

Egenproduksjon, 2013.
Programansvarlig: Kari Toft, lf. 911 38881
Produksjonsleder: Bjørg Langeland
Redaktør: Terje Dale
Kontaktadresse for presse, presse@nrk.no, tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 23047000