Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. mars 2000 kl 23.45 Nattkino: Ekteskap i engelsk stil

Nattkino: Ekteskap i engelsk stil (t)


NRK1 lørdag 18. mars kl 23.45
Nattkino: Ekteskapsplaner med engelsk vri

Felles skjebne, felles trøst

Albert Finney og Tom Courtenay spiller to sørgende enkemenn i nattkinoen \"Ekteskapsplaner med engelsk vri\". De finner trøst i hverandres selskap. Etter hvert kommer en vakker kvinne inn i deres liv og skaper forviklinger.

Reginald Conyngham- Jervis (Finney) er en tidligere jagerflyger i Royal Airforce, mens Roy Southgate (Courtenay) har vært melkemann. Filmen tegner et rørende dobbeltportrett av disse to svære så ulike eldre mennene som skjebnen fører sammen.

Roy og Reginald - Reggie blant venner - befinner seg i hver sin ende på den sosiale rangstigen. Men én ting har de felles, Reggie og Roy har vært helt avhengige av sine respektive ektefeller - ikke bare med hensyn til livets nødvendigheter, men også når det gjelder familie, vennskap og sosialt liv. Men når deres koner dør på samme dag på det samme sykehuset, blir sorgen og ensomheten nesten for mye å bære.

Tilfeldighetene gjør at de møtes og deler sorgen og usikkerheten om hvor veien går videre. Av praktiske grunner flytter de inn under samme tak, noe som ikke oppleves helt uproblematisk når en vakker kvinne involveres.

Ny sjanse
Reggie har alltid hatt et godt øye til vakre kvinner, og nå øyner han muligheten for en ny start. Liz (Joanna Lumley), en vakker kvinne som eier en moteforretning, har fanget hans interesse. Reggie er ikke upåvirket av hennes sjarm. Men Liz sliter med å få forretningen til å lønne seg, samtidig som hennes eksmann har etterlatt seg en bunke ubetalte regninger. Reggie lurer derfor på om Liz virkelig er forelsket i ham, eller om det er pengene hans som virker tiltrekkende.

Filmen bygger på en roman av Angela Lambert.

NRK1 lørdag kl 23.45

Bilder
1. Roy Southgate (Tom Courtenay) og Reginald Conyngham- Jervis (Albert Finney) møtes tilfeldig på sykehuset etter at de er blitt enkemenn.

2. Liz (Joanna Lumley) kommer inn i de to enkemennenes liv og skaper forviklinger.

Britisk drama fra 1998
Originaltittel: A rather English Marriage
Regi: Paul Seed
I rollene: Albert Finney, Tom Courtenay og Joanna Lumley

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41