Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 24. desember 2007 kl 20.00 Jentekor!

Kor i særklasse

Det Norske Jentekor
 Programlederne Arild Erikstad og Mari Lunnan (lengst t.h.) sammen med tidligere sangere i Det Norske Jentekor (f.v.) Christin Malmberg, Anne Charlotte Fongen, Hege Schøyen og Anita Skorgan. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Det Norske Jentekor Programlederne Arild Erikstad og Mari Lunnan (lengst t.h.) sammen med tidligere sangere i Det Norske Jentekor (f.v.) Christin Malmberg, Anne Charlotte Fongen, Hege Schøyen og Anita Skorgan. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Det Norske Jentekor er en sterk institusjon i norsk kulturliv og har fostret mange kjente sangere. På julaften sender NRK et rikholdig program om korets 60 år lange historie, selvsagt spekket med smakebiter på jentenes sangkunst før og nå.

Det Norske Jentekor er en videreføring av NRKs Jentekor, som ble etablert i 1947. Koret har stolte tradisjoner og holder et svært høyt kunstnerisk nivå, noe som har gitt dem mange prestisjetunge oppdrag både i inn- og utland.

Artister som Elizabeth Norberg-Schultz, Hege Schøyen, Anita Skorgan, Tone Ringen, Randi Eckhoff og mange andre har hatt sin musikalske oppvekst i koret,
som består av et trettitalls jenter mellom 10 og 20 år.

Jubileumsfest
Den 25. oktober ble korets 60-årsjubileum markert med en stor festforestilling i Kanonhallen på Løren. Konserten bød på mange sanglige godbiter og gjensyn med tidligere kormedlemmer.

Kveldens program byr på høydepunkter fra denne konserten. I tillegg loser programlederne Mari Lunnan og Arild Erikstad oss gjennom korets 60-årige historie i tilbakeblikk og intervjuer.

Prøvesang i 1947
Blant dem vi møter er Lillian Moland, som var blant de aller første som prøvesang for koret ved oppstarten i 1947. Også Hege Schøyen, Anita Skorgan, Charlotte Fongen og andre kommenterer arkivbilder der de selv er med.

Vi møter Barbro Grenersen, som overtok den kunstneriske ledelsen for koret etter fristillingen fra NRK i 1994, og selvsagt også dagens kunstneriske leder, Anne Karin Sundal.

Adventskor på NRK1
Det Norske Jentekor har vært å se på NRK1 gjennom hele adventstiden i søndagsprogrammet "Åpen himmel".

Nylig utgav koret det kritikerroste albumet "Julens hjerte", med folketoner arrangert av Henning Sommero og med Kari Bremnes som gjestesanger.


Egenproduksjon fra NRK Kultur (2007)
Programledere: Mari Lunnan og Arild Erikstad
Regi: Torstein Vegheim
Prosjektleder: Anne Røthing
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no tlf. 815 65 900
LENKER
  • Les mer