Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 3. oktober 2009 kl 21.40 Dokumentar: Ungdomspresten

En hard negl

Predikanten Faticas intense stil – som inkluderer roping, bind for øynene og lek med korsfestelse – har sine kritikere. (Foto: HBO)
Predikanten Faticas intense stil – som inkluderer roping, bind for øynene og lek med korsfestelse – har sine kritikere. (Foto: HBO)
Justin Fatica er ikke for alle. Når han trer opp til alteret, blir den selvutnevnte presten til en frenetisk virvelvind av energi. Med en blanding av profesjonell wrestling, hip hop og hellige skrifter får han ungdom i trøbbel til å se lyset.

Til tross for suksessen møter Faticas intense, grenseoverskridende fremtoning mye motstand, også fra hans egen elskede katolske kirke.

Åpner hjertene for Fatica
Unge mennesker som ser ham tale, blir utvilsomt tiltrukket av auraen til den muskuløse, energiske og karismatiske mannen. Tenåringspublikummet består ofte av tidligere rusmisbrukere og selvskadere – unge mennesker på utsiden av samfunnet. Men igjen og igjen vender de seg til Fatica, og åpner hjertene sine for budskapet hans.

Lek med korsfestelse
De unges bekjennelser om misbruk er rå og smertefulle i sin ærlighet. Faticas stil, som inkluderer roping, bind for øynene og lek med korsfestelse, har sine kritikere. Men hans lidenskap for troen på Gud driver ham til å fortsette å spre sitt budskap til enda flere, i håp om å gjøre en forskjell i de unges liv.


Produsert av: HBO Documentary Films (2007)
Originaltittel: Hard as Nails
Pressekontakt: Mette K. Skjong , tlf: 23 04 20 33/90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice , tlf 815 65 900