Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 25. desember 2004 kl 14.30 Musikk over muren

Norsk-kinesisk forbrødring

Knut Buen, Geir Botnen, Tone Hulbækmo og Knut Reiersrud på muren (Foto: Lene Midling-Jenssen, NRK).
Knut Buen, Geir Botnen, Tone Hulbækmo og Knut Reiersrud på muren (Foto: Lene Midling-Jenssen, NRK).
Norge og Kina har i år feiret 50 års jubileum for et diplomatisk samarbeid, og dette ble markert med en gedigen musikalsk samling i Kina i oktober i år.

"Musikk over muren" handler om et musikalsk stevnemøte mellom norske og kinesiske artister. En av Kinas fremste komponister og musikere, Bian Liunian, spiller sammen med våre aller beste musikere. Mari Boine, Tone Hulbækmo, Knut Buen, Knut Reiersrud, Geir Botnen, Hans Fredrik Jocobsen og Secret Garden er alle med i programmet.

Globalt språk
Vi følger artistene på denne reisen. Til en annen kultur, med andre uttrykk og et annet språk. Men musikk er et globalt språk. Og musikken skapes gjennom følelser og møter. Noen musikalske møter før avreise ble holdt i henholdsvis Lofthus i Hardanger og i Mortensrud kirke i Oslo. Samarbeidet har vært vellykket, og deler av produksjonen skal gis ut på cd på nyåret.

Dette prosjektet er et foreløpig høydepunkt mellom musikerne. Det viser et spennende samspill mellom kinesisk fele eller erho, sitar og norskinspirert verdensmusikk. Bian Liunian har besøkt Norge to ganger det siste året.

Programmet innholder mange musikalske perler, og forteller oss bakgrunnen til samarbeidet, hva musikk kan gjøre mellom landegrensene.

Egneprudusert musikkprogram fra NRK Kultur
ved Lene Midling-Jenssen
Prosjektleder Arild Erikstad
Lyd Truls Birkeland
PressekontaktAnna-Marie Normann tlf 23 04 78 53/907 75 758