Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 10. oktober 2003 kl 22.15 Marcus Miller fra Montreal Jazzfestival

"Superman of Soul"

Bassisten Marcus Miller er blitt kalt
Bassisten Marcus Miller er blitt kalt "Superman of Soul"
Marcus Miller er blitt kalt "Superman of Soul", og står på listen over 90-tallets ti mest innflytelsesrike bassgitarister i musikkmagasinet "Bass Player". Han har skrevet hits for artister som Luther Vandross og David Sanborn, og som produsent har han både Miles Davis, Al Jarreau, Bob James og Wayne Shorter på listen.

Marcus Miller har spilt med en hel rekke av verdens største stjerner: Donald Fagen, Aretha Franklin, Roberta Flack, McCoy Tyner, Mariah Carey, Paul Simon, the Brecker Brothers, Joe Sample og George Benson. Med albumet "M-squared" fra 2001, hans første studioalbum siden 1994, gikk Marcus Miller inn i et nytt årtusen med en enda dypere forståelse for jazzen.

Allsidig
Marcus Miller ble født i Brooklyn i 1959, og vokste opp i New York. Faren spilte piano og orgel, og jazzpianisten Wynton Kelly var fetteren hans. De musikalske omgivelsene inspirerte Miller til å spille klarinett som tilåring, og senere ble det både saksofon, bass og piano. Han studerte ved New Yorks prestisjefylte High School of Music and Art, og senere ved Queens College, før han avbrøt studiene for å drive med musikk på heltid og utvikle sin egen stil.

Under innflytelse av størrelser som Jaco Pastorius, Stanley Clarke og Anthony Jackson, ble Miller en pioner når det gjaldt å utvikle nye bassteknikker som nå er allment i bruk. Miller ble fort en etterspurt og kommende stjerne i New Yorks jazzverden.

Kanadisk produksjon
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83