Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. mai 2008 kl 06.30 Frokost-tv

17. mai på NRK

Bakerst: Pål Thoresen, Petter Nome, Cille Biermann og Brita Garden. (foto: Ole Kaland/NRK)
Bakerst: Pål Thoresen, Petter Nome, Cille Biermann og Brita Garden. (foto: Ole Kaland/NRK)
NRK byr på 17. Mai feiring i flere kanaler, med tilbud på NRK1, NRK2, nrk.no og i P1. Vi får selvfølgelig oppleve både kongefamilien og barnetoget. Det blir også reportasjer fra både inn- og utland, og mange spennende gjester.

Nytt av året er at feiringen på NRK1 starter allerede 07.00, med Frokost-tv direkte fra Youngstorget. Programledere er Petter Nome, Cille Biermann, Brita Garden og Pål Thoresen. Det blir gjester, reportasjer og aktualiteter.

Frokost-tv vil også sende direkte fra Skaugum, hvor kronprinsparet hilser barnetoget i Asker velkommen.

"Gratulerer med dagen!"
Fra 10.00 til ca 14.00 får vi i tradisjon tro oppleve kongefamilien, barnetogene, 17. mai-fortellingene og mye mer i programmet "Gratulerer med dagen!" på NRK1.

For fjerde året på rad skal Karen-Marie Ellefsen formidle 17. mai-stemningen til de tusen hjem. Sammen med Agnes Moxnes kommenterer hun barnetoget fra Slottsplassen.

Noman Mubashir byr på rapporter og intervjuer fra Slottsplassen, mens Birte Njøsen Horne holder oss oppdatert på hva som skjer fra selve barnetoget, og på andre siden av byen, nærmere bestemt Operahuset i Bjørvika.

I tillegg blir det innslag fra hele landet og fra enkelte steder i utlandet. Vi tar blant annet turen innom Stavanger, Sandnes, Bergen, Tromsø, Trondheim, Drammen, Svalbard, Beirut og Ebel Es Saki i Libanon, Roma, Afghanistan og Beograd.

Vi skal også besøke Lars Monsen i Femundsmarka, der han feirer nasjonaldagen sammen med kameraten Trond Strømdal og to hunder.

Wergelandjubileum
Det er i år 200 år siden Henrik Wergeland døde, og dette skal markeres på ulike måter gjennom hele sendingen.

Barnetoget i Oslo sendes i sin helhet uavbrutt på NRK2.

Høydepunkter fra NRKs 17. mai-sendinger får du på NRK1 klokken ca 19.40 til 20.30.

17. mai på radio
"Gratulerer med dagen!" samarbeider tett med "Nitimen" på P1, som har en utvidet sending fra 06.00 til 12.00. Nasjonaldagen følges direkte fra flere steder i landet, det blir gjester i studio og norsk musikk. Programleder er Hans-Petter Jacobsen

17. mai på nett
NRK.no har et spennende og variert 17. mai tilbud. Du kan følge 17. Mai-sendingene live, og det vil også være nettkameradekning fra store deler av landet.

I russekortgalleriet kan du lage dine egne russekort og møte gamle klassekamerater. I tillegg blir det publikumsbilder, historiske klipp, førpremierer, spill og mye annen moro.

Egenproduksjon fra NRK Fakta (2007)
Programledere: Karen-Marie Ellefsen og Agnes Moxnes
Prosjektleder: Unni Hansen
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Flere bilder