Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 22. mai 2009 kl 22.15 Kjærlighetens sommer

Hippie-sommer

Kjærlighetens sommer: Fri kjærlighet og kjærlighetsbarn. (Foto: Cmajor Entertainment)
Kjærlighetens sommer: Fri kjærlighet og kjærlighetsbarn. (Foto: Cmajor Entertainment)
I 1967 strømmet tusenvis av amerikanske ungdommer til bydelen Haight-Ashbury i San Francisco. Året regnes som den amerikanske hippie-bevegelsen høydepunkt. Dokumentaren "Kjærlighetens sommer" viser hvordan bevegelsen utfordret synet på sex, kjærlighet, fellesskap, musikk, fest, narkotika og spiritualitet.

1967 startet med Human Be-In i Golden Gate Park, et arrangement med blant andre Timothy Leary, Allan Ginsberg, The Grateful Dead og Jefferson Airplane. Da sommeren kom til San Francisco samlet hippiene seg på The Monterey Festival. Og i oktober samme år kulminerte hippie-året i eventet The Death of Hippie.

Åtte og en halv måned med "flower power", fri kjærlighet og musikalsk nyvinning. Gjennom fire episoder av "Kjærlighetens sommer" får vi vite hva som skjedde i disse hektiske månedene.

Fri kjærlighet
Kjærlighet var selve temaet for bevegelsen. Første episode av denne tyske dokumentarserien handler om fri kjærlighet og den seksuelle revolusjonen. Akkompagnert av Jimi Henrix, Janis Joplin og Jim Morrisons musikk, gjorde hippiene opprør mot tabuer og konvensjoner og dyrket den frie sexen – noe som også ble gjort lettere med 60-tallsoppfinnelsen p-pillen.

Bevegelsen hadde også stor betydning for kvinnefrigjøringen, og for frigjøring seksuelle minoriteter som homofile og lesbiske. Men hippienes seksuelle frigjøring var verken hetero- eller homo-frigjøring – det var en generell seksuell frigjøring.

Titlene på de fire episodene er: "Free Love", "Communities", "Party" og "Spirituality".


Tyske dokumentarserie i fire deler (2007)
Originaltittel: Summer of Love
Kveldens episode: Free Love
Produksjon: Cmajor Entertainment
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23 04 78 53
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no