Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 15. oktober 2004 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Dave og Muldvarpen

Det som begynner som jakten på to vanlige innbruddstyver, blir et mareritt for den unge politiagenten Leo. Det viser seg at tyvene er bevæpnede, profesjonelle ransmenn med to politimenns liv på samvittigheten.

Den ene ransmannen går under navnet Dave, den andre kalles bare Muldvarpen, og Leo inngår et samarbeid med dem – undercover. Da banden mislykkes med et ran, setter de Leo under press og vil sparke ham ut av gruppen.

Søster Rene
Samtidig får Leo en sak med sin søster Rene, som også er vordende mor, på nakken. Barnets far, Laurie Nicholls, er funnet drept. Lite kan Leo hjelpe søsteren i denne saken. Han bærer på en svart hemmelighet: Det er han som tok livet av Nicholls.

Da er det at Rene og Leo kommer under ild i leiligheten de deler. Og Leo kjenner angriperne altfor godt: Dave og Muldvarpen.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Den nye politiagenten heter Christina (Chris) Dichiera og gruppens nye sjef Luke Harris (Gary Sweet) begynner å bli varm i trøya.

Australsk kriminalserie (2003)
Originaltittel: Stingers (sesong 7)
Kveldens episode: Practice of Deceit
Produsert av: Beyond Simson old War Le Mesurier
Med: Med Peter Phelps, Gary Sweet, Kate Kendall, Jacinta Stapleton og Daniel Frederiksen
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer