Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. november 2002 kl 22.25 Fakta på lørdag: Foran stupet

Svimlende ekstase

Heather Swan (39) kaster seg utfor i dokumentaren
Heather Swan (39) kaster seg utfor i dokumentaren "Foran stupet". (Foto: ABC)
Heather Swan (39), trebarnsmor og hardt arbeidende kvinne fra Sydney, hadde aldri gjort et basehopp i sitt liv. Hennes mann, basehopperen Glenn Singleman, er fra før kjent for dristige dokumentarer om sine bedrifter. Nå er Heather hovedpersonen i ”Foran stupet” som er spekket med spektakulære opptak fra Italia, Nepal, Pakistan, USA og New Zealand.

Noen er fødte eventyrere, andre blir det under marsjen, atter andre får kick ved å se på andre utøvere. Slik var det inntil nylig også for Heather Swan, som i en alder av 39 år forlot godstolen, besteg et av de mest fryktinngytende fjell i verden, Ama Dablam 6828 m.o.h., og kastet seg utfor…

Frykten og tvilen
”Foran stupet” viser hvordan Heather på kort tid utviklet en dyktighet i fallskjermhopping, basehopping og fjellklatring, et erfaringsgrunnlag som mannen Glenn har brukt år av sitt liv på å tilegne seg. Underveis må hun kjempe med tvilen på seg selv og frykten for å mislykkes. Hun opplever både snøskred og en nestenulykke med strikkhopping. Det er til å miste pusten av, og i blant er det også nedverdigende.

Innkjøpt dokumentar fra Australian Broadcasting Corporation
Originaltittel: BASECLIMB 2
Regi: Glenn Singleman
Produksjon: Summit Group Production/Australian Film Finance Corp./ABC
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64 (gunilla.gaarder@nrk.no)
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57