Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 30. august 2003 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Tilbake til Aidensfield


"Med hjartet på rette staden", vær så god! (Foto: Yorkshire TV)
Aidensfield, den idylliske engelske landsbyen med det store hjertet, er hovedscene for en av NRKs mest populære serier: "Med hjartet på rette staden". Denne gang får politiet hendene fulle med å avverge at spekulanter tar bondegården fra en gammel enke.

Politiet i Aidensfield får inn en melding om at enkefru Barton er plaget av spekulanter som forsøker å få henne kastet ut fra gården sin.

Ingen hjelp å få
Niesen Glenda mener at hennes gamle tante er for gammel til å drive gård. Noen synderlig nytte har heller ikke enkefru Barton av gårdshjelpen, unge herr Emney. Han bare drikker. Likevel er den gamle pensjonisten ikke til å rikke. Enkefruen nekter plent å flytte.

En dag da David Stockwell og fru Barton kjører sammen til torget i Aidensfield, blir de nesten drept. Politiet avslører at det dreier seg om sabotasje. Og at fru Stockwell har vært utsatt for et drapsforsøk.

Mer om serien
"Med hjartet på rette staden" forteller om livet sett fra sidelinjen slik det kan ha fortonet seg i det idylliske Yorkshire i England en gang på sekstitallet. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans advokat-kone Jackie Bradley (Fiona Dolman).

"Med hjartet på rette staden" er den serien som ifølge en fersk spørreundersøkelse blant 11 000 briter best forbindes med det britiske. Dermed slår "Heartbeat" – som er seriens originaltittel – ut både "Coronation Street" og "East Enders", gjengangere gjennom mange år.

Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Også her hjemme er "Med hjartet på rette staden" populær. Enkelte av episoden har hatt mer enn en million seere på NRK1. Snittallet ligger på 782.000 seere.

Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 10)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57