Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 4. oktober 2005 kl 21.25 Lov og orden: New York

Motell-morderen

Etterforskerne Robert Goren og Alex Eames i
Etterforskerne Robert Goren og Alex Eames i "Lov og orden: New York". (Foto: Universal)
En seriemorder har fått oppnavnet Motel Ripper fordi han etterlater sine ofre på moteller rundt i USA. Nå dukker navnet hans opp i forbindelse med leie av et rom på et motell i bydelen Queens i New York. På rommet ligger liket av en kvinne.

Statsadvokat Ron Carver aner ugler i mosen da vitner som observerte morderen på en bar sammen med sitt offer, kan fortelle at Motel Ripper ikke var en mann. Vedkommende var helt klart en kvinne.

Stadig forvirret
Carver blir ytterligere forvirret da signaturen i hotellets gjestebok lyder navnet Kevin Reddick – alias Motel Ripper. Til alt overmål sitter den virkelige Kevin Reddick bak lås og slå og venter på sin dødsstraff.

Det er på høy tid at etterforskerne Robert Goren og Alex Eames blir satt på saken.

Om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen "Men in Black". Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2001
Originaltittel: Law & Order, sesong 1
Kveldens episode: "Seizure"
Produsert av: Universal
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57