Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. oktober 2002 kl 19.30 Fotball direkte: EM-kvalifisering: Norge - Bosnia-Hercegovina

Kun seier er godt nok

Arne Scheie kommenterer. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Arne Scheie kommenterer. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Ullevaal er arenaen når Norge møter Bosnia Hercegovina i kveldens EM-kvalifiseringskamp. Det gjelder å ta med seg alle poengene på hjemmebane skal EM-turneringen være inne rekkevidde, og det ligger et stort press på de norske guttene ettersom VM 2002 glapp.

Etter forrige hjemmekamp der Norge klarte uavgjort 2-2 mot Danmark, er forventningene og presset enda høyere enn sist. Allerede en måned før kampen var det 15.000 forhåndssolgte billetter, og det er lenge siden interessen for landslagsfotball har vært så stor.

Dette er også den siste landslagskampen i Norge i år, og dermed siste sjanse til å se guttene live her til lands i 2002. For reiselystne er det imidlertid mulig å få med seg en kamp til, nemlig i Østerrike der den siste EM-kvalifiseringskampen finner sted 20. november. Etter jul går det slag i slag med resten av kvalifiseringen før selve EM-turneringen blåses i gang sommeren 2004 i Portugal.

EM-plass innen rekkevidde
Når Sembs gutter denne turneringen, vil nok mye av kritikken mot spillestil og valg av spillere snu. For landslagstrener Nils Johan Semb har ikke hatt det lett den siste tiden i trenerstolen. Kritikken har kommet både fra presse og tidligere spillere, og det var en lettet Semb som kunne ta med seg et poeng fra åpningskampen mot Danmark.

Per i dag er Norge nummer 38 på FIFA-rankingen. I teten er Brasil, mens Frankrike og Spania er på delt andreplass. Det betyr at en kvalifisering til EM vil gjøre sitt til at Norge kan flytte seg oppover på listen.

Og med en John Carew i godt gammelt slag, sammen med en målfarlig Ole Gunnar Solskjær og en hodesterk Steffen Iversen, bør en EM-plass absolutt være innenfor rekkevidde. Så det er en spent nasjon som helt sikkert gleder seg til hva landslagsguttene kan utrette på Ullevaal i kveld – og kun seier er godt nok.

Arne Scheie og tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen er selvfølgelig på plass for å kommentere kampen, og på indre bane får de hjelp av Pål Gordon Nilsen og fotballekspert Jan Åge Fjørtoft. I studio sitter Kjell Kr. Rike.

NRK Sport
Egenprodusert fotballsending
Kommentatorer: Arne Scheie og Egil Drillo Olsen
Reportere: Pål Gordon Nilsen og Jan Åge Fjørtoft
I studio: Kjell Kr. Rike
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10