Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 10. mars 2009 kl 19.30 Tvangstanker

Camillas tall-nevrose

 Danske Camilla (19) har en mani med tall. I serien
Danske Camilla (19) har en mani med tall. I serien "Tvangstanker" ser du hvordan hun får hjelp. (Foto: DR)
Hva er er godt tall og hva er et dårlig? Samtidig som danske Camilla tar utdannelse på en sykepleierhøyskole, forstyrres hun av at hennes verden er styrt av tall. I en serie fra Danmarks Radio om tvangsnevroser er turen kommet til unge Camilla, som i tillegg sliter med redselen for å være forfulgt.

Hver kveld når hun legger seg, bruker Camilla også tre timer på å sjekke at det ikke gjemmer seg noen under sengen hennes. Nå søker hun hjelp for å bli kurert for sine lidelser, så hun kan oppfylle sin drøm om å bli sykepleierske. Hun vil også som de fleste andre unge mennesker være med på fester, få en kjæreste og leve et normalt sosialt liv.

Mer om serien
OCD (Obsessive Compulsive Disorder) er en tilstand som består av tvangshandlinger og -tanker. Den rammer 2 – 3 prosent av befolkningen, noen helt lett, mens andre kan bli helt invalidisert. I serien fra Danmarks Radio møter vi fire dansker som nesten fikk sine liv ødelagt av denne lidelsen.

Vi følger dem gjennom en hard kur hos dyktige danske spesialister. I løpet av bare fire uker blir de forsøkt kurert. Prosessen er både hard og krevende.

Serien er sendt tidligere.

Dansk dokumentarserie i fem deler (2007)
Originaltittel: Tvunget af tanker x 5
Produsert av: DR/ Nordvisjonsutveksling
Kontaktperson i Programinformasjon:Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no