Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 17. januar 2013 kl 21.55 Game of Thrones

Angrepsplaner fra flere hold


Balon Greyjoy legger frem planene sine om et strategisk angrep. På Winterfell prøver Luwin å tyde drømmene til unge Bran Stark, mens Brans mor Catelyn ankommer Stormlandene for å danne sin egen allianse.

Om serien
Game of Thrones er basert på den bestselgende bokserien av George R.R. Martin. Handlingen finner sted i det fiktive kontinentet Westeros, der sommer og vinter kan vare i flere år. I sesong 2 av Game of Thrones nærmer en lang og hard vinter seg, den hvite ravnens årstid.

I byen Kongshavn regjerer den unge, grusomme Kong Joffrey av Lannister-slekten Jerntronen. Hans mor, dronning Cersei, fungerer som rådgiver, og onkelen Tyrion er utnevnt til kongens hånd. Men Lannisterslekten er under angrep fra flere hold.

De som forsøker å ta fra Joffrey Lannister makten er:
Robb Stark fra Winterfell, sønnen til Ned Stark som brutalt ble henrettet av kong Joffrey. Robb Stark holder dronning Cerseis bror fanget.
Daenerys Targaryen, som er av drageblod. Hennes nyklekkede drageunger er hennes sterkeste kort i kampen om tronen.
Stannis Baratheon, broren til avdøde kong Robert Baratheon som inntil sin død trodde han var kong Joffreys far, har alliert seg med en mektig magiker og vil angripe Kongshavn fra sjøveien.
Stannis Baratheons bror Renly har flyktet fra Kongshavn men har også planer om å selv ta makten.
Theon Greyjoy, oppdratt av Stark-slekten i Winterfell, men med blodsbånd til Jernøyene, er også en utfordrer. Hans lojalitet til Stark-slekten er for alltid brutt etter at han forsøkte å ta livet av den yngste arvingen i slekten.
Som om ikke dette var nok stridsherrer- og kvinner, er en ny leder på vei til makten utenfor den store muren i nord. Dette byr på stor utfordringer for Jon Snow og resten av ordenen Nattevakta.

Originaltittel: Game of Thrones season 2 episode 3: What is dead may never die
Produsert av HBO, 2011
Med: Lena Headey, Peter Dinklage, Michelle Fairley m.fl.
Kontaktinfo for presse: presse@nrk.no / 41 42 88 00
TV-seere kan kontakte NRKs Publikumsservice / 815 65 900