Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 9. januar 2011 kl 20.15 Hvem tror du at du er?

Ringnes-slekta


I "Hvem tror du at du er" søker åtte kjente nordmenn etter svar på hvem deres forgjengere var. Hva drev de med og har deres valg påvirket det mennesket de selv er i dag? Christian Ringnes er kvelden slektsforsker.

Forretningsmannen Christian Ringnes har flere betydelige navn i slekten sin, og mange av historiene fra familien kjenner han fra før. Ringnes Bryggeri er en kjent del av norgeshistorien, det samme er Ringnes gård i Krødsherad, som har historie helt tilbake til Svartedauden. Men kan det skjule seg andre historier om mennesker i slekten til Christian? Finnes det noen skjeletter eller helter i familieskapet?

Farmor Ringnes
Christian ønsker å gå røttene til sin farmor nærmere i sømmene. Hun var en driftig dame som markerte seg sterkt i familien. Hvem var egentlig hennes forgjengere?

Christian selv har markert seg sterkt i kulturlivet i Norge, og han lurer på om disse interessene kommer fra slektninger i denne delen av familien? Etter hvert som jakten bakover i farmorens slekt tar form, dukker det opp betydelige skikkelser fra norsk samfunns- og kulturliv. Ferden tar deretter uante retninger for næringslivsmannen Christian Ringnes.

Om serien
I serien "Hvem tror du at du er?" søker åtte kjente nordmenn i røttene sine for å finne ut hvem forfedrene var. Hvilken betydning har forfedrenes liv hatt for dem selv?

Bjarne Brøndbo, Christian Ringnes, Benedicte Adrian, Mari Maurstad, Unni Lindell, Kåre Willoch, Petter Schjerven og Kristin Krohn Devold får både nye overraskelser og forklaringer de ikke kjente til på hvorfor ting er blitt som de er.

Noen begir seg ut på slektsreiser langt tilbake i både tid og sted, mens andre forsker i foreldre, besteforeldre og nære slektningers hemmeligheter.

Parallelt får vi innblikk i forfedrenes samtidshistorie i norsk og europeisk liv og utvikling.

Norsk underholdningsserie (2:8)
Produsert av Monster for NRK
Produsent: Steinar Berntsen
Prosjektleder NRK: Barbara Jahn
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen , tlf 9116 4716
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no