Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 22. januar 2001 kl 19.30 Flo, fjell og fjære: Jostein Flo utforskar Vestlandet

Flo, fjell og fjære: Jostein Flo utforsk

NRK2 mandag 22. januar kl 19.30
Flo, fjell og fjære (3:6)

Til topps med Flo!

I kveld står fjellklatring på programmet. Jostein Flo skal prøve å komme seg opp på Store Skagadølstind som måler 2403 meter over havet og er Norges tredje høyeste topp. Turen er garantert en utfordring for Jostein, som fortsatt har et snev av høydeskrekk.

Med seg har han heldigvis Robert Caspersen, en av landets beste klatrere. Han var leder for ekspedisjonen som gikk en helt ny rute på fjellet Trango i Pakistan i 1999. Caspersen tilbrakte 38 døgn i fjellveggen, og er altså mannen som skal hjelpe Flo til topps på Storen.

Reisen starter i Solvorn, med innlagt stopp ved landets eldste stavkirke i Urnes, og videre til Turtagrø. Det blir en slitsom tur som varer i hele 19 timer!

Om serien
Formålet med programserien er å vise fram ulike ekstremsportaktiviteter på Vestlandet. Jostein Flo, som debuterer som programleder, reiser rundt på Vestlandet til steder der disse aktivitetene foregår, og med seg på turen har han fra tre til seks ulike aktører, alle eksperter innenfor sine aktiviteter.

Det er første gang NRK Sogn og Fjordane står bak en så tung produksjon. Opptaksstaben har bestått av bare to personer, Torje Bjellaas og Rolf Sanne-Gundersen. De to programskaperne har satset på det ekte, og har vært med aktørene overalt, også til topps på Storen, Lodalskåpa, i elva og andre steder. Det er ikke brukt helikopter eller andre hjelpemidler for å komme til topps.

NRK2 mandag kl 19.30
Blir også sendt på NRK1 torsdag kl 22.00

Egenprodusert underholdning fra NRK Sogn og Fjordane
Programleder Jostein Flo
Ved Torje Bjellaas og Rolf Sanne-Gundersen
Internett: http://www3.nrk.no/distrikt/sogn_og_fjordane/program/595921.html
Pressekontak t Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)