Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 24. juni 2009 kl 00.30 Battlestar Galactica

Battlestar Galactica mot kaos

Boomer (Sharon Valeri) får oppdraget med å rette et avgjørende slag mot cylonene. (Foto: Universal)
Boomer (Sharon Valeri) får oppdraget med å rette et avgjørende slag mot cylonene. (Foto: Universal)
I siste episode av den første serien av "Battlestar Galactica" skjer det som ikke må skje. Det oppstår full strid om kursen flåten skal velge, og kaos bryter ut. Adamas siste utvei er å sende Boomer mot cylonene.

Sharon og Crashdown var ute på et speidingsoppdrag da de fant planeten Kobol, menneskehetens opprinnelsessted. Men de fant også ut at cylonene har base-skipet Base Star gående i bane rundt planeten.

Kommandør Adama går inn for å angripe Base Star og tilintetgjøre det. President Roslin vil i stedet at de følger den gamle profetien om å finne en vei gjennom universet til Jorden. Adama forkaster planen og sender Tyrol, Crashdown, Number Six og dr. Baltar ut på et angrepstokt mot cylonene ved Kobol. Men det mislykkes.

Knekk kodene
Tilbake på Galactica arbeider Gaeta med å knekke kommunikasjonskodene til cylonene, og han lykkes. Dette er gode nyheter for kommandør Adama som nå øyner en mulighet til å ødelegge Base Star. Han får piloten Kara til å gjøre seg i stand til å bruke angrepsskipet Raider mot cylonene.

Men Kara har i stedet lyttet til president Roslin fordi hun har gjennomskuet at Adama ikke kjenner veien til Jorden. Hun styrer Raider mot den gamle kolonien Caprica for å hente Apollos hellige pil. Bare med den kan Athenas grav på Kobol åpnes og veikartet med kursen til Jorden finnes.

Arrestasjonen
Snart er Adamas sønn Lee og oberst Tigh på vei mot Roslins romskip for å sette henne i arrest. Imens drar Adama for å hente ut den skadde Boomer. Hun går øyeblikkelig med på å føre en Raptor mot Base Ship. Kodesystemet som Gaeta knekket, viser seg å virke. Sluseporten til Base Ship åpner seg, Boomer har bomben klar, men der inne får hun se tredve kloninger av seg selv som ønsker henne velkommen.

"Jeg er ingen cylon!" roper Boomer til seg selv…

Dette er siste episode i den første serien av "Battlestar Galactica". Serie to byr på 20 nye episoder og starter onsdag 6. desember.

Mer om serien
Den amerikanske science fiction-serien "Battlestar Galactica" tar oss med til en fjern galakse der menneskeheten står i fare for å bli utryddet. Truslene kommer fra de avanserte robotene, cylonene, som menneskene selv har skapt. "Battlestar Galactica" er basert på tv-serien fra 1978. Serien NRK nå viser ble laget i 2003 og har en ny og moderne stil som utnytter til fulle dagens data- og digitalteknikk. Den er sendt på Sci Fi Channel i USA og var en knallsuksess for kanalen.

Amerikansk science fiction-serie 13 deler (2003)
Originaltittel: Battlestar Galactica
Kveldens episode: Kobol’s Last Gleaming: Part II
Produsent: NBC Universal Studios
I rollene: Katee Sackhoff (Kara Thrace), Mary McDonnell (Laura Roslin), Edward James Olmos (William Adama), Grace Park (Sharon Valerii), Tricia Helfer (Number Six), Jamie Bamber (Lee Adama), Aaron Douglas (Galen Tyrol) og James Callis (Gaius Baltar)
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer