Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 8. mai 2000 kl 21.00 Mandagsfilm: Beautiful thing

Mandagsfilm: Beautiful thing (t)


NRK2 mandag 8. mai kl 21.00
Beautiful Thing

Homofil oppvåkning

\"Beautiful Thing\" er en film om den første forelskelsen, frisk og morsom, og til forveksling lik mange andre filmer i denne sjangeren. Men det er én vesentlig forskjell: Dette er en film om en gryende romanse mellom to unge gutter. \"En flott, velspilt og varmhjertet hyllest til den første kjærligheten,\" skrev VG etter den norske kinopremieren i 1996. Samme år ble \"Beautiful Thing\" belønnet med publikumsprisen under filmfestivalen i Haugesund.

\"Beautiful Thing\" handler om oppvekst og følelsers forvirring, og miljøet er britisk arbeiderklasse. Filmen bygger på et skuespill av Jonathan Harvey. Handlingen foregår i og rundt en blokkbebyggelse i Sør-London noen hete sommerdøgn. De tre tenåringene Leah, Jamie og Ste og prøver å slå i hjel tiden. Hver for seg sliter de med problemer.

Den virkelighetsfjerne Leah er blitt utvist fra skolen og fordriver tiden med å spille Mama Cass-plater.

Jamie har vanskelig for å finne seg til rette på skolen. Han blir mobbet av de andre elevene og hater alt som har med sport å gjøre. Moren, Sandra, er bekymret fordi Jamie skulker skolen så ofte. Men han vil ikke fortelle henne hva som er galt eller hvorfor han blir plaget. Sandra på sin side strever med å få endene til å møtes ved å jobbe på en pub. Hun søker trøst i armene på sin yngre elsker, Tony.

Ste er i motsetning til Jamie god i sport og en av gjengen. Han har imidlertid store problemer på hjemmebane. Ste tyranniseres av sin alkoholiserte far, Ronnie, og av broren Trevor som driver med narkotikaomsetning.

Hos hverandre finner de to guttene forståelse, ømhet og nærhet. En kveld Ste må rømme unna sin voldelige far, havner han i seng med Jamie. Gradvis oppdager de to guttene at de er blitt forelsket i hverandre. Men det er ikke problemfritt.

NRK2 mandag kl 21.00

Bilde
Arbeiderklasseguttene Ste og Jamie oppdager at de elsker hverandre.

Britisk spillefilm fra 1996
Originaltittel: Beautiful Thing
Regi: Hettie MacDonald
I rollene: Linda Henry, Glen Berry, Scott Neal og Ben Daniels
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41