Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 17. mai 2005 kl 00.00 Den perfekte ektemannen

Glamour, intriger og vidd

I denne engelske og munnrappe komedien spiller Rupert Everett rollen som den sjarmerende, adelige lapsen av en London-ungkar, som plutselig står overfor sitt livs største valg.

Den hengivne kvinnebedåreren og utrettelige festløven Arthur Goring er berømt over hele London for sin eleganse og sin evne til aldri å ta noe alvorlig. Men en dag ber Arthurs gode venn, Sir Robert (Jeremy Northam), ham om hjelp. Sir Roberts kone, Lady Chiltern (Cate Blanchett) har truet sin mann med å avsløre en kullsvart hemmelighet fra fortiden hans. Arthur gjør alt som står i hans makt for å hjelpe vennen sin, og plutselig er Arthurs dyrebare ungkarstilværelse truet…

Likt av kritikerne
"Den perfekte ektemann" ble godt mottatt både av internasjonal og norsk presse. I USA ble filmen karakterisert som "En film som rett og slett virker", og om skuespilleren Rupert Everett mente amerikansk presse at "Han er uimotståelig. Englands morsomste mann". Her hjemme mente VG at "Den perfekte ektemann er den perfekte skapte film – britisk til fingerspissene".

Britisk spillefilm fra 1999
Originaltittel: "An Ideal Husband"
Regi: Oliver Parker
I rollene. Rupert Everett, Jeremy Northam, Cate Blanchett, Minnie Driver og Julianne Moore
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83