Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 16. februar 2003 kl 22.50 Mord i tankene: Lidenskap

Morderens psyke

Pauline Quirke har rollen som Jane Saunders i
Pauline Quirke har rollen som Jane Saunders i "Mord i tankene". (Foto: BBC)
Tre søndager på rad sender NRK2 nye episoder i BBC-serien "Mord i tankene". Historiene er avsluttende og har fellesnevneren mord. I første episode møter vi en kvinne som er besatt av sin sjef, og som legger grusomme planer for at han skal bli hennes.

I "Mord i tankene" er vinklingen konsentrert om morderen og hans/hennes psyke. Hva er det som får et menneske til å myrde, og hvordan er det å leve med mord på samvittigheten?

Besettelse og mord
Den første morderen vi møter, er Jane Saunders (Pauline Quirke) som arbeider ved et kundesenter. Hun er pliktoppfyllende og hardt arbeidende, men innvendig er hun en ensom kvinne som lengter etter oppmerksomhet.

Jane gjør seg ekstra umake med å få sin sjef og store kjærlighet, Stephen Croft (Mark Womack), til å føle seg vel. I håp om at han skal legge merke til henne, lager hun kaffe til ham og tilbyr seg å gå ærender for ham. Men alt er forgjeves.

Når Jane får mistanke om at Stephen har et forhold til hennes kollega Kerry, planlegger hun med pinlig nøyaktighet hvordan hun skal bli kvitt både Kerry og og Stephens kone Michelle. Hun vil drepe Kerry, og så la mistanken for mordet falle på Michelle.

Bevisene peker absolutt mot Michelle, men vil juryen komme til samme konklusjon? Og dersom begge kvinnene blir borte fra Stephen, vil han komme til Jane?

BBC-serie i tre selvstendige deler, serie 2
Idé: Anthony Horowitz
Originaltittel: Murder in Mind: Passion
Regi av første episode: Gerry Poulson
Manus til første episode: Simon Sharkey
I rollene: Pauline Quirke, Mark Womack, Lucy Davis, Rebecca Egan m.fl.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf 23 04 72 36