Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 25. juli 2009 kl 00.20 City of Men

Krig og kjærlighet på stranda

Laranjinha (Darlan Cunha) møter en rike Camila på stranda. (Foto: 02 Filmes)
Laranjinha (Darlan Cunha) møter en rike Camila på stranda. (Foto: 02 Filmes)
På stranda i Brasil møtes alle sosiale klasser. Det kan være vanskelig å se hvem som har penger og bor i selve byen, og hvem som bor i slummen i åsene rundt. Slikt blir det intriger av.

Laranjinha prøver seg på vakre Camila, og oppdager at hun faktisk er ganske rik. Acerola er sammen med Lidane, som også er fra slummen.

På stranda finnes forhold, vennskap og uvennskap på tvers av alle sosial skiller, og noen ønsker å rense "sin"strand for uvedkommende.

Men de fleste ungdommene har langt viktigere ting å tenke på enn klasseskiller: Hvordan skal de bli kvitt jomfrudommen…?

Om serien
Produsentene bak suksessfilmen "City of God" står bak denne serien, som har vakt begeistring i Brasil. I sentrum står Rio de Janeiros beryktede favela og to 13 år gamle gutter som vokser opp i det livsfarlige slumområdet. Blant problemene de to må hanskes med, er evig pengemangel og lokale narkolangere. Og det er i tillegg til alt annet som hører med når man er tenåring…

Skuespillerne i hovedrollene, Darlan Cunha som Laranjinha og Douglas Silva som Acerola, spilte begge i filmen "City of God". Douglas Silva hadde rollen som "Knerten", den psykopatiske barnemorderen som vokser opp til å bli gangsterlederen "Småen".

De to guttene har også spilt hovedrollene i den prisbelønte kortfilmen "Golden Gate", som heter "Palace II" på portugisisk.

Sendt tidligere.

Brasiliansk dramaserie i fjorten deler (2003)
Produsent: 02 Filmes
Originaltittel: Cidade dos Homens
Episodetittel: It’s gotta be now/Tem que ser agora
Regi denne episode: Regina Casé
Med: Darlan Cunha (Laranjinha), Douglas Silva (Acerola) m.fl
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252