Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 17. juni 2006 kl 20.55 Niern: Heim, kjære heim

Mareritt i „folkhemmet"

Michael Nyqvist, Kristina Törnqvist, Anastasios Soulis og Alexandra Rapaport i familiedramaet
Michael Nyqvist, Kristina Törnqvist, Anastasios Soulis og Alexandra Rapaport i familiedramaet "Heim, kjære heim" (Foto: Knut Koivisto)
En familie slites i stykker av vold. Krisen blir enda verre når et av familiemedlemmene bestemmer seg for å ta igjen.

Kent (Michael Nyqvist) er en feig, voldelig mann som ofte slår sin kone Sara (Kristina Törnqvist), og tilfører sønnen Stefan (Anastasios Soulis) både fysiske og følelsesmessige skader. En dag finner Sara Kent liggende på sofaen tilsynelatende livløs, med en plastpose over hodet.

Først tror Sara at Kent har begått selvmord, men Stefan tilstår at han ikke klarte mer av Kents avstraffelser og at han brukte plastposen til å drepe faren. I panikk tar Sara og Stefan Kents kropp med ut på landet for å dumpe ham i en skog. Men snart får Sara en telefon fra politiet. Det viser seg at Kent bare var i koma, han var ikke død. Selv om han blir lam fra livet og ned kommer han til å overleve.

Kent kommer hjem i rullestol, og både Sara og Stefan er nervøse for hva han husker fra hendelsene som gjorde ham invalid. Når Kents voldelige sider begynner å vise seg igjen, føler de en blanding av medlidenhet, frykt og anger.

Svensk spillefilm fra 2001
Originaltittel: "Hem, ljuva hem"
Regi: Dan Ying
I rollene: Michael Nyqvist, Kristina Törnqvist, Anastasios Soulis
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83