Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 24. april 2008 kl 21.00 Landeplage: Sunday People

Søndagssuksess

Wolfgang Plagge er fast inventar i Landeplage når Ravi går til pers på norske hits. (Foto: Dinamo Story)
Wolfgang Plagge er fast inventar i Landeplage når Ravi går til pers på norske hits. (Foto: Dinamo Story)
Da The Monroes ga ut sitt debutalbum "Sunday People", solgte det i over 130 000 eksemplarer. I kveldens utgave av "Landeplage" finner Ravi ut hva som er oppskriften på suksessen.

"Sunday People" kom i 1983, og sikret at The Monroes ble kåret til Årets spellemann, i tillegg til å vinne klassen for beste popgruppe. Tittelsporet ble utgitt som singel og holdt førsteplassen på VG-lista i 12 uker.

Men hvorfor har «Sunday People» blitt stående etter alle disse årene? Er det på grunn av Lage Fosheims imponerende London-dialekt eller den uforglemmelige musikkvideoen? Er det fordi låta er en blanding av alle mulige karibiske stilarter? Skyldes det at den har store tekstlige kvaliteter med melankolske undertoner? Eller er det rett og slett fordi det er en tidløs og god poplåt som får oss i godt humør?

Under sin lekne jakt etter svar, oppsøker Ravi blant andre Eivind Rølles og Lage Fosheim (The Monroes), komiker og musiker Espen Beranek Holm, professor i musikkvitenskap Even Ruud, reggae-ekspert Cliff Moustache og klassisk komponist og pianist Wolfgang Plagge.

Om "Landeplage"
Ravi er tilbake med åtte kjente og kjære melodier i andre sesong av "Landeplage", og han undersøker hva det er som gjør at noen låter aldri dør, men får stadig nye lyttere i generasjon etter generasjon.

Underholdningsserien "Landeplage" gir innblikk i historiene rundt låter som har levd i årevis som store norske hitlåter. Ravi møter bakmenn og frontfigurer, og forteller på finurlig vis hvordan låtene har kunnet leve.

Låtene i vårens utgave av "Landeplage" er "Kjærlighet" med Sissel Kyrkjebø, "La det Swinge" med Bobbysocks, "Nei, så tjukk du har blitt" med Ole Ivars, "Sunday People" med The Monroes, "Eg ser" med Bjørn Eidsvåg, "Noen ganger er det all right" med Odd Børretzen & Lars Martin Myhre, "Livet er for kjipt" med Lars Kilevold og "Jenter" med DiDerre.

Underholdningsdokumentar
Produsert av Dinamo Story for NRK Underholdning
Programleder: Ravi
Regi og manus: Bjørn Molstad
Prosjektleder NRK: Jo Raknes
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf: 23 04 40 79 / 911 64 716
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no
Blir også sendt torsdag (NRK3).