Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 16. november 2008 kl 20.15 Den syngende bydelen

Klassisk dannelsesreise

Den syngende bydelen: Koret holder sin aller første konsert på trappen til Sacre Coeur.
Den syngende bydelen: Koret holder sin aller første konsert på trappen til Sacre Coeur.
Det er ikke mange i koret som har et forhold til klassisk musikk, og dette ønsker dirigent Øystein Fevang å gjøre noe med. Han tar med seg hele gjengen til en av de virkelig store kulturbyene i Europa - Paris. Men det er ikke alle i koret som har skjønt forskjellen på studietur og grisefest…

Første stopp er Operaen, hvor Øystein får vise gruppa sin verden og gi dem en innføring i klassisk musikktradisjon.

Det er ikke alle forunt å synge i operaen i Paris, så gleden er stor da amatørene fra Stovner får muligheten til å gjøre nettopp det.

Lite søvn preger koret
Senere på kvelden er det tid for restaurantbesøk og sosialisering. Selv om kormedlemmene får beskjed om å møte opp i resepsjonen tidlig neste morgen, er det ikke alle som syns det er nødvendig å legge seg i rimelig tid…

Lite søvn preger derfor store deler av koret dagen derpå, og de får seg et lite sjokk når Øystein avslører at de skal holde sin første konsert på trappen til Sacre Coeur, et av landemerkene i Paris. Vil de være i form til å prestere?

Om "Den syngende bydelen"
I dokumentarserien "Den syngende bydelen" har dirigent Øystein Fevang fått følgende utfordring: Han skal lage et kor ut av en gruppe vanlige mennesker bosatt på Stovner i Oslo. Og - om bare tre måneder skal koret opptre i Oslo Konserthus på den tradisjonelle julekonserten til Oslo Filharmoniske Orkester. Vil de være klare?

I løpet av seks episoder blir vi kjent med de 45 personene som utgjør koret. Det er mennesker med helt ulike bakgrunner og fra forskjellige kulturer. Alderen på kormedlemmene varierer fra 17 til 82 år.

Dokumentarserie i 6 deler
Produksjon: NRK Fakta (2007)
Prosjektleder: Chris Foss 23 04 94 62 - 911 66 031,
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no