Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 11. juli 2002 kl 22.30 Dok22: Vikingblod

Slaget om England

Piet van Deurs leder oss gjennom slaget om England. (DR-foto: Bjarne Bergius Hermansen)
Piet van Deurs leder oss gjennom slaget om England. (DR-foto: Bjarne Bergius Hermansen)
Piet van Deurs er klar med tredje avsnitt om normannernes historie. Året er 1066 og England invaderes både fra nord og sør. Fra Norge kommer Harald Hardråde med sin store vikingflåte, mens Vilhelm Erobreren nærmer seg fra sør.

Ved hjelp av det tusen år gamle Bayeux-teppet viser Piet van Deurs hvordan fryktinngytende vikingskip ble bygget for invasjonen av England. Vilhelm tar seg fram til Hastings, mens Harald Hardråde leder sine menn til York. På hver sin kant av England gjør de seg klare for sammenstøtet med de engelske jarlene.

Under kampene om tronen blir tusenvis av menn drept. Skamferte skjelett viser hvordan mange av mennene døde, men om knoklene tilhører nordmenn, engelskmenn eller dansker får vi aldri vite.

Om serien
I denne danske produksjonen tar Piet van Deurs oss med på en historisk reise i normannernes fotspor. Gjennom arkeologi, historie og antropologi ser vi nærmere på hva som skjedde med vikingenes etterfølgere.

Piet van Deurs er programredaktør i Danmarks Radio og har produsert en lang rekke tv-serier om historie, kulturminne og arkeologi.

Dansk produksjon i ni deler fra 1999
Originaltittel: Normannerne
Produksjon: DR
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 72 36