Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 19. mars 1999 kl 20.35 I Hummels vold

I Hummels vold (ttv)


NRK1 fredag 19. mars kl 20.35
I Hummels vold

Allsidige Inger Lise Rypdal
Inger Lise Rypdal har en lang merittliste å vise til. Så startet hun da også tidlig som artist. Hun slo igjennom i 1968 med \"Romeo og Julie\" og \"Fru Johnsen\" som den dag i dag blir spilt på radio.
Den allsidige artisten har gitt ut flere plater, spilt revyer, filmer og vært med i en rekke TV-programmer.
Inger Lise Rypdal (født Andersen) vokste opp på Skreia på Østre Toten. Hun var eldst av fire søsken og Maj Brit Andersen er en av dem. Faren var installatør og hadde eget installasjonsfirma, moren var hjemmeværende. Men moren lærte Inger Lise å spille gitar, og både bestefaren og faren spilte trekkspill. Faren hadde også eget orkester hvor Inger Lise tidlig var med og opptrådte.

Club 7
15 år gammel begynte Inger Lise Rypdal å synge sammen med Geir Wentzel fra Toten i \"Wentzel\". Den største hiten var \"Get Closer\" fra 1967. Så flyttet hun til Oslo og begynte å synge soul på Club 7. Men det var Arve Sigvaldsen som gjorde henne til soloartist med sangene \"Romeo og Julie\" og \"Fru Johnsen\". I 1969 traff hun Terje Rypdal på jazzfestivalen i Molde. Det var starten på et langvarig samarbeid både musikalsk og privat. De giftet seg samme år og har to barn sammen, Daniel og Marius.
Inger Lise Rypdal har spilt inn flere filmer, blant andre \"Ungen\" og \"Kjære Maren\". Hun har vært med i Melodi Grand Prix 11 ganger og fikk Spellemannprisen i 1973 for LP-platen \"Fra 4 til 70\". Hun har gitt ut 16 LP- plater i Norge samt noen i Sverige, samt hele \"Treff\"-serien på 70 og 80- tallet sammen med Stein Ingebrigtsen, Gro Anita Schønn og Dag Spantell. Hun har hatt ikke mindre enn 15 sanger på 1. plass på Norsktoppen.
Det skulle være et rikholdig arkiv å utfolde seg i for Hilde Hummelvoll i kveld.
NRK1 fredag kl. 20.35

Bilde
Allsidige Inger Lise Rypdal er gjest hos Hilde Hummelvoll i kveld (Foto: Rune Lønn-Arnesen).

Egenprodusert fra Underholdningsavdelingen
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Programleder: Hilde Hummelvoll
Ved Siss Kvamme og Gitte Calmeyer