Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 17. juni 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Knoll og Tott slår til

Henry og Ivar har det mye moro på
Henry og Ivar har det mye moro på "gutterommet". (Foto: Annelise Jackbo)
Ivar er ikke sitt sedvanlige blide selv til frokost og får pepper av de andre gutta. En som ikke ser ut til å bry seg det døyt om Ivars manglende humør, er hans gode venn Henry. Han bare ler.

Prøvene går sin gang på Solhov, og i dag blir Kri bedt om å fremføre en sang som Ivar har skrevet tekst til. Den faller i god jord hos alle, og tekstforfatteren selv blir veldig rørt og stolt av å høre Kri fremføre det han har skrevet.

Cotty har skrevet et nytt nummer som hun mener kan være selve "gullegget" i revyen. Hun inviterer Turid, Biggen, Ivar og Henry til en flaske madeira og en leseprøve.

På gutterommet tar Ivar og Henry en liten knert og har det fryktelig morsomt sammen. De ler godt over Ivars plan om en uventet brannøvelse.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36


LENKER
  • www.nrk.no/eldrebolgen/