Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 1. juni 2000 kl 20.00 Veterinærene i Afrika

Veterinærene i Afrika (t)


NRK1 torsdag 1. juni kl 20.00
Veterinærene i Afrika (5:8)

Trude jakter på drømmen

En av Trudes største drømmer før hun dro til Afrika var å møte levende gorillaer i deres egne omgivelser. I dagens episode kan drømmen gå i oppfyllelse når hun besøker gorillaenes rike i fjellene i Uganda.

Først får vi se hvordan det går når Trude og Steve blir med en gruppe dyrleger og jordbrukere på jakt etter antiloper i mørket. De vakre og fredelige antilopene beiter på de samme området som bøndenes kveg, og de mistenker antilopene for å spre sykdommer. Over 1.000 dyr har dødd den siste tiden, og sammen håper de å finne ut hvor smitten kommer fra.
Kanskje er det egentlig kveget som sprer smitte til antilopene?

I Bwindi nasjonalpark i Uganda lever halvparten av de 650 gorillaene som er igjen i verden. Godt skjult i frodige omgivelser bor disse dyrene som er den største turistattraksjonen i landet. Hvert år besøker mange tusen mennesker fjellene i håp om å få et glimt av ekte gorillaer, og nå er det Trudes tur. Får hun virkelig oppleve dem på nært hold?

Om serien
Trude Mostue fra Ski var en av flere studenter som BBC fulgte gjennom det siste året på veterinærstudiet i Bristol i serien \"Veterinærene kommer\" (Vet\'s School). Serien ble en enorm suksess med 10-12 millioner seere hver uke, og Trude ble en av seernes absolutte yndlinger. Senere er det blitt flere serier, stadig med Trude i en sentral rolle.

Denne gangen har hun tatt turen til Afrika sammen med en annen av seriens aller mest populære skikkelser, Steve Leonard. I åtte episoder følger vi de to på feltarbeid blant neshorn, elefanter, løver og andre ville dyr.

I løpet av de tre månedene det tok å lage serien, tilbakela de tusenvis av kilometer med Landrover i stekende hete i Zimbabwe, Sør-Afrika, Botswana, Uganda og Kenya. Her arbeidet de sammen med kolleger i nasjonalparkenes veterinærteam og ble gang på gang kastet inn i uvante situasjoner. At arbeid med ville dyr krever helt spesielle egenskaper, fikk de erfare til fulle!

NRK1 torsdag kl 20.00

Dokumentarserie fra BBC
Originaltittel: Vets in the Wild
Produsent: Michael Massey
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18