Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 23. august 2003 kl 20.10 Profil: Profil: Benjamin Britten

Stor komponist med et ulovlig liv

Den britiske komponisten Benjamin Britten (1913-1976) ble feiret i sin samtid for verkene "Peter Grimes", "War Requiem" og "Døden i Venedig". Men hans livslange samliv med tenoren Peter Pears gjorde at han alltid følte seg som en outsider. Homofilt samliv var ulovlig i Storbritannia på den tiden.

Hans musikk har et språk som gjør den allment tilgjengelig, og Benjamin Britten er internasjonalt anerkjent. Til tross for flere utmerkelser fra det britiske "establishment", følte han seg imidlertid aldri helt hjemme i samfunnet.

Dokumentaren forteller framfor alt en kjærlighetshistorie, om lidenskapen Britten følte overfor musikken og om det intense samlivet med tenoren Peter Pears, både som livsledsager og kreativ kollega. Vi får innblikk i hans talent, hans triumfer, prøvelser og suksesser, sett i lys av de tre store verkene "Peter Grimes", "War Requiem" og "Døden i Venedig". Vi får blant annet se opptak fra Brittens tid, inkludert flere med Peter Pears.

Bildet publikum hadde av komponisten og mannen Benjamin Britten, er et annet bilde venner og nære kolleger tegner. De forteller om en mann som hele sitt liv forble svært privat, til tross for internasjonal berømmelse.

Britisk produksjon
RM Associates
Originaltittel: "Benjamin Britten – The Hidden Heart"
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83