Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 25. februar 2001 kl 20.10 Lonely Planet: Sør og vest i USA

Lonely Planet: Sør og vest i USA (t)

NRK2 søndag 25. februar kl 20.10
Lonely Planet: Sør og vest i USA

Indianere og cowboyer i USA

Justine Shapiro starter sin tur i Gallup ved grensen til New Mexico med en indianerseremoni. Den varer i hele seks dager og omfatter både indiansk rodeo, indiansk mat og fantastiske stammedansere. På sin USA-tur treffer hun også vaskeekte cowboyer.

Fra Gallup drar Justine videre med toget mot nordøst til Santa Fe hvor hun skifter fra tog til motorsykkel og setter kursen mot Taos. Underveis stopper hun for å utforske noen hus som utelukkende er bygd av gjenbruksmaterialer.

Fra Taos går turen videre sørover til Roswell. Her ble det i 1947 rapportert om en styrtet UFO. Justine setter seg fore å undersøke den merkelige hendelsen nærmere og får faktisk høre noen rett så overbevisende vitneutsagn.

Justine fortsetter på motorsykkel til den lille byen Deming for å delta i Great American Duck Race før hun drar til Tucson i Arizona. Her møter hun vaskeekte cowboyer som tar henne med på en ridetur i ørkenen.

Justine skifter framkomstmiddel fra motorsykkel til bil og er så heldig å finne en passasjer som kan være med å dele utgiftene på vei nordover til New Age-hovedstaden Sedona. I Sedona blir Justine spådd at bilen hennes vil bryte sammen i løpet av fem til seks måneder. Neste dag blir bilen stille og rolig plassert på nærmeste verksted, mens Justine får haik til Peach Springs, nær Grand Canyon. I Grand Canyon får hun prøve seg på rafting og tar en helikoptertur for å kunne nyte dette storslåtte landskapet fra luften.

Justine henter bilen på verkstedet. Etter en atten timer lang kjøretur mot lysene i Las Vegas kommer hun til Black Rock-ørkenen. Her avslutter hun USA-turen med Burning Man Festival. Alt som er selsomt og vidunderlig kan oppleves her, oppdager Justine, når hun besøker små hytter og blir budt på frosne insekter. Og sammen med de hedenske bakkantene deltar hun i brenningen av en tolv meter høy neonmann.

Om serien
Lonely Planet er et velkjent begrep for de reisevante. Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg fram i verden på. Også de prisbelønte tv-programmene gir nyttige tips og råd, og reisemålene blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er fjernsynsprogrammene like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere. I Lonely Planet er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Lonely Planets reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

NRK2 søndag kl 20.10
Tidligere sendt 28.11.99

Fakta - innkjøpt
Originaltittel: Lonely Planet
Produksjon: Pilot Production (1998)
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf. 23 04 98 41 (anne- marie.astad@nrk.no)

Bilde
Den reisende reporter Justine Shapiro tar oss med på en spennende reise sør og vest i USA