Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 23. desember 2011 kl 19.40 Norge Rundt

Norge rundt med Live og Ronny


I år er det Ronny og Live, de prisvinnende P3-programlederne, som leder Norge Rundt på lille julaften. Sammen skal radioduoen lede oss gjennom en herlig kveld, med innslag fra hele landet.

Selvsagt er det julen som er tema for kveldens sending. Live og Ronny tilbringer hver morgen sammen i P3-studio, men hvordan går det når de nå skal feire lille julaften sammen for første gang? Ronny er jo kjent som en ekstremt kresen mann. Hva kan en kar som han spise til jul?

Jul i stall og stue
Sentral i julens Norge Rundt-sendinger er Norge Rundt-nissen. I år tar han på seg fjørsnissens oppgaver, og pynter til jul på gård og gris. Det gjør også Hilde Myklebust, som lever det gode liv med sauer, høner, hest, hund og katt. Hvordan gir hun julestemning til dyra sine? Vi får også møte Sokken, hesten som verdsetter en god kaffetår.

Tradisjon på moderne vis
Mange av Norge Rundts seere er blitt glade i 95-årige Nikka fra Valldal. På selveste lillejulaften viser hun hvordan du kan lage hjemmelaget sylte sånn i siste liten. Hun lager tradisjonell julemat på moderne vis, og kanskje er det ikke så usundt som man skulle tro?


Produsert av NRK Hordaland (2011)
Programleder: Live Nelvik og Ronny Brede Aase
Prosjektleder NRK: Dagmar Blaasvær
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, tlf: 92 40 38 73
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no , tlf 815 65 900