Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 20. mai 2003 kl 20.30 De nære ting

I Dagfinn Lyngbøs hode

Dagfinn Lyngbø konsentrerer seg om de nære ting… (NRK-foto: Ole Kaland)
Dagfinn Lyngbø konsentrerer seg om de nære ting… (NRK-foto: Ole Kaland)
Høsten 2001 hadde Dagfinn Lyngbø base på Blå i Oslo der han gjennom åtte programmer tok for seg dagligdagse, nære ting. Han pratet med publikum, viste sketsjer og inviterte en gjest til hvert program. Nå byr NRK på et gjensyn med denne serien, og i det andre programmet, som handler om livsstil, er Wenche Myhre gjest.

Komikeren Dagfinn Lyngbø tenker på mye – ikke på politikk og samfunnsproblemer, men dagligdagse, nære ting. I disse programmene tar han for seg temaene livsstil, venner, religion, moral, forelskelse, etablering, skilsmisse og uttrykket "bedre før".

På Blå i Oslo har han sitt hovedkvarter, og gjennom serien møter vi forskjellige figurer i Dagfinn Lyngbøs skikkelse, som for eksempel Daffa, en frekk og harry gartner fra Askøy som ikke er redd for å snakke rett fra levra. Han har meninger om homser, sex, alkohol, kongehuset og stygge damer.

Dagfinn Lyngbø er noe så sjeldent som en stillferdig bergenser – privat. Lyngbø, som for øvrig har ettårig gartnerutdannelse, tar for seg hverdagslige situasjoner, og kan raskt forvandle en hvilken som helst vanlig hendelse til en latterknekk for publikum. Hans fantastiske kroppsspråk og mimikk, kombinert med sprudlende tekster gjør ham til en person man sent vil glemme.

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder Dagfinn Lyngbø
Prosjektleder Guri Skavlan
PressekontaktInger Larsen, tlf: 23 04 74 83


LENKER
  • Dagfinn Lyngbøs hjemmeside