Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 28. desember 2002 kl 22.30 Årsrevyen

Dagsrevyens årskavalkade

Nina Owing skal lose oss gjennom Dagsrevyens årskavalkade. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Nina Owing skal lose oss gjennom Dagsrevyens årskavalkade. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Nina Owing er programleder for Dagsrevyens årskavalkade, som tar oss med på en kronologisk reise gjennom nyhetsåret i inn- og utland.

Fjernsynets nyhetskavalkade er blitt et fast innslag på tampen av året. Programleder og format har vært forskjellig fra år til år, men hovedhensikten har vært den samme – å lose seerne gjennom store og små begivenheter i året som gikk.

Denne gang vil kavalkaden ta for seg én hovedsak i dybden for hver måned året igjennom, altså den saken som dominerte nyhetsbildet den aktuelle måneden. Presentasjonen vil bli etterfulgt av en collage av andre begivenheter den samme måneden – saker som overrasket, opprørte, rørte og engasjerte.

Lederstrid og gisselaksjon
Lederstrid i Arbeiderpartiet, metanolsaken, prinsessebryllupet, væråret og gisselaksjonen i Moskva er noen av temaene vi skal innom. Dessuten blir det tilbakeblikk på en rekke mindre begivenheter som mange sikkert vil huske.

Reporterne Ole Torp, Anders Børringbo, Hilde Skaugrud og Vigdis Hvaal har dykket i arkivet og trålet gjennom bånd fra utallige nyhetssendinger. Programmet redigeres helt fram til sendestart, så også de aller siste begivenhetene kommer med.

Dagsrevyens nyhetskavalkade
Programleder: Nina Owing
Regi: Morten Johannesen
Prosjektleder: Atle Bjurstrøm
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99