Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 18. mai 2005 kl 23.15 Lydverket live - Hives

Svensk livekonsert

The Hives stiller alltid i dress på konsert. (Foto: Frida Börjeson)
The Hives stiller alltid i dress på konsert. (Foto: Frida Börjeson)
I det siste Lydverket live i denne omgang dreier eg om det svenske bandet The Hives. De spilte på Quartfestivalen 10. juli i 2004, og i kveld får tv-seerne se hele konserten.

The Hives består av fem dresskledde menn med en særdeles velutviklet sans for kjappe og fengende rockelåter. Muligens er det akkurat disse tingene som gjør at de er et kremband.

De har gått den vanlige veien fra å være et kjellerband til å få kommersiell suksess. De har klart kunststykket å bli rockens nye yndlinger på rekordtid. Etter at de slapp sin andre plate "Vendi, vidi, viscious" var The Hives plutselig kjent for alle rockeelskere.

I juli 2004 besøkte de Quartfestivalen, og de fikk æren av å avslutte hele festivalen. Dette var før de slapp sin tredje plate Tyrannosaurus Hives. Det ble en konsert som vil gå inn i historiebøkene som en av de beste i festivalens historie.

I kveldens livesending får tv-seerne muligheten til å gjenoppleve konserten der The Hives hadde strøket de hvite dressene sine og var klar for rock’n roll.

Egenprodusert konsertsending fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10, ,
Vises også i Nett-TVLENKER
  • Les mer