Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 12. mars 2003 kl 22.30 Lydverket

Låtskriver med suksess

Siri Høstmælingen ved Diane Warrens stjerne i Hollywood. (Foto: NRK)
Siri Høstmælingen ved Diane Warrens stjerne i Hollywood. (Foto: NRK)
Hva har Bon Jovi, Whitney Houston, Kiss, Placido Domingo, *NSYNC, Meat Loaf og Roy Orbison til felles? De har alle fått den suksessrike låtskriveren Diane Warren til å skrive musikk for seg. "Lydverket" har møtt businesskvinnen, romantikeren og hitmakeren i kveldens program.

Diane Warren er en dame som antagelig har berørt livet ditt på et eller annet tidspunkt, enten du er klar over det eller ikke: den utrolig fengende melodien som klistret seg til hjernen, den klissete kjærlighetssangen du forelsket deg til, låta som fikk alle til å kjøpe det samme albumet, eller rytmene som gjorde at dansegulvet så ut til å eksplodere.

Låtskriveren Diane Warren har nemlig produsert hiter til nesten 250 popstjerner fra 1985 og frem til i dag.

Divaene Whitney Houston, Cher, Celine Dion, Faith Hill, Barbara Streisand og Tony Braxton har alle sunget seg til topps på singellistene med en Warren-låt. Christina Aguilera, Backstreet Boys, LeAnn Rimes, Ricky Martin og Enrique Iglesias får folkene sine til å ringe Warren når de trenger smektende kjærlighetsballader. Selv artister som Alice Cooper, Kiss, Scorpions og Eric Clapton har brukt Diane Warrens låter på sine album.

Det har også den norske artisten Nicole Lacy! "Lydverket" har snakket med en svært fornøyd Nicole som har Warrens låt med på debutalbumet sitt.

Dessuten har "Lydverket" dratt til Los Angeles for å spore opp Diane Warren…….

NRK Ung
Egenprodusert musikkmagasin
Programleder: Siri Høstmælingen og Rune Nilson
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Sabine Skarstad, 23 04 99 18/9018 36 10