Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 28. februar 2005 kl 19.30 Puls

Barn og språk

Kjersti Mo er programleder i Puls (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Kjersti Mo er programleder i Puls (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Hvorfor er enkelte barn meget taleføre fra en tidlig alder og andre ikke? Før valgte man en vent og se-holdning, men nå vil man gjerne fange opp språkproblemer på et tidlig stadium.

Forskere i dag er meget opptatt av at man fanger opp eventuelle språkproblemer på et tidlig stadium, slik at språkutviklingen ikke blir hemmet. Når vet man at et barn ikke bare er litt "treigt", men faktisk sliter med et problem som skal tas fatt i?

Helter i hvitt
I Oslo kommune har hver femte av de som jobber innen helse- og omsorgssektoren etnisk minoritetsbakgrunn. Uten disse omsorgsarbeiderne hadde eldreomsorgen i hovedstaden sannsynligvis stoppet opp. Puls har møtt to som jobber med eldre mennesker.

I kveldens program snakker psykiater Ann Færden om psykisk helse.

Om Puls
Kjersti Mo vikarierer for Anbjørg Sætre Håtun. Kjersti har jobbet som reporter i Puls i 4 år.

I tillegg til nyheter, forbruker- og livsstilsaker kan Puls’ seere få svar på spørsmål av redaksjonens eget ekspertpanel, både på nett og i selve sendingen.

Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse).

Egenprodusert helsemagasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Kjersti Mo
Pressekontakt: Sidsel Linden 23 04 98 41/909 55 364
Vises også i Nett-TV.