Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 7. februar 2002 kl 22.00 Bokbadet

Den gode Hornby

Nick Hornby samtaler med Anne Grosvold i Bokbadet. (NRK-foto: Ole Kaland)
Nick Hornby samtaler med Anne Grosvold i Bokbadet. (NRK-foto: Ole Kaland)
Kveldens gjest på Rockefeller er Nick Hornby som i høst er aktuell med romanen ”Et godt menneske”. I boken spør han hva egentlig et godt menneske er.

I "Et godt menneske" utforsker Hornby forholdene i den velstående middelklassen. Hovedpersonen er en kvinnelig lege som lever i et skrantende ekteskap. Hun bor sammen med sin mann David, byens sinteste mann, og deres to barn. Nå har hun funnet seg en elsker, mens David sitter igjen med ryggproblemer. Han oppsøker guru DJ Good News for å bli kvitt plagene sine, og da begynner underlige ting å skje…

Nick Hornby forteller at han benyttet kvinnelige konsulenter mens han skrev boken, derfor har det ikke vært noe problem å bruke en kvinnelig hovedperson. Ellers kjenner norske lesere ham spesielt som forfatteren bak ”High Fidelity”, ”Tribunefeber” og ”Gutter er gutter”. Hans kjennetegn er den varme humoren kombinert med tristessen.

- Alle mine bøker har vært depressive komedier, men ettersom man blir eldre, blir problemene mer alvorlige, sier Hornby.

Anne Grosvold samtaler i kveld med Nick Hornby som arbeidet både som journalist og lærer før han ble forfatter på heltid.

Egenprodusert litteraturprogram
Programleder Anne Grosvold
Prosjektleder Ales Ree
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23047236

Bilder
Nick Hornby samtaler med Anne Grosvold i Bokbadet. (NRK-foto: Ole Kaland)
Nic Hornby er aktuell med romanen ”Et godt menneske” i høst. (NRK-foto: Ole Kaland)