Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 19. april 2002 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Mafia-jakt i Australia


 Operativ leder Ellen
Operativ leder Ellen "Mac" MacKenzie (Anita Hegh) må ta en tøff avgjørelse i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
Danni, spaningsavdelingens nye medarbeider ved politiet i Melbourne, havner i en kinkig sak med mafiaen. Familien Sistini mistenkes for å stå bak et forsvinningsnummer der en kjent politiker er savnet. Kanskje er han allerede død. Operativ leder må ta en tøff avgjørelse for å skaffe bevis mot Sistini-familien.

Danni sikter seg inn mot familiens overhode, Mario Sistini, for å få tak i nærmere detaljer om den savnede politikeren. Hun kommer ingen vei med Mario, men gjør tydeligvis inntrykk på hans bror Roberto, en autist som tegner alt han ser.

Idiot savant
Roberto viser seg å være en ”idiot savant”, betegnelsen på en utviklingshemmet med et genialt trekk. Alt Roberto tegner er gjengitt med fotografisk nøyaktighet. Danni viser noen av Robertos produkter til sin operative leder, ”Mac”, som snart oppdager at noen av tegningene knytter Sistini-familien til den savnede politikeren…

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson) begynt i avdelingen.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 3)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl , tlf. 23 04 74 57

Bilde
Operativ leder Ellen ”Mac” MacKenzie (Anita Hegh) må ta en tøff avgjørelse i ”Politiagentene”. (Foto: Beyond Distr.)