Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 19. oktober 2011 kl 19.45 Underveis

Mer enn en fjelltur


Vi følger gruppa som er på vei over fjellet til Røldal i Hardanger på jakt etter mer enn naturopplevelser. De er pilegrimer og søker fellesskap, lindring, tro og inspirasjon. – Noe å bygge livet på, sier en av dem.

Ellen Marie Hisdal er en av dem. Hun falt ned en trapp for noen år siden og er ennå skadet. Likevel strever hun seg fram over fjellet, og pilegrimsturen har blitt beviset på at hun kan klare mye.

Populært pilegrimsmål
Vi møter også forfatteren og sosialisten Bjarne Tveiten som har skrevet om lokale pilegrimer, og er initiativtakeren til de moderne pilegrimsturene til Røldal.

Oppdager nye ting
Gateprest Odd Halvor Moen er denne gang gjest i studio hos programleder Henriette Louise Krogness. Han har selv deltatt på mange pilegrimsvandringer og tror pilegrimsreisene møter et behov hos mange mennesker i dag.

Om serien
I NRKs nye livssynsprogram "Underveis" møter vi mennesker som forteller om sine valg og verdier, og om hvordan det har påvirket livene deres.

Hvert program starter med mennesker som forteller om sine livsvalg. Programleder Henriette Louise Krogness tar så temaet videre med en gjest i etterkant.


Norsk livssynsprogram i 12 deler.
Produsert av NRK.
Programleder: Henriette Louise Krogness.
Pressekontakt: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53.
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no