Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 16. mars 2003 kl 21.15 Presidenten

U-båt i fare

President Jed Bartlet (Martin Sheen) får foruroligende nyheter fra Nord-Korea. (Foto: warner bros)
President Jed Bartlet (Martin Sheen) får foruroligende nyheter fra Nord-Korea. (Foto: warner bros)
Kveldens episode er meget dagsaktuell. Det oppstår nemlig en uventet situasjon i farvannet utenfor Nord-Korea, og president Jed Bartlet må handle raskt for å unngå en konflikt.

En amerikansk spion-ubåt patruljerer farvannet utenfor Nord-Korea da det plutselig blir stille. Amerikanske myndigheter får ikke livstegn fra fartøyet. President Jed Bartlet blir rasende og konsulterer med viseutenriksministeren om hva han bør gjøre. De to alternativene er enten å melde fra til det fiendtlige Nord-Korea, eller risikere en farefull redningsoperasjon uten Nord-Koreas vitende.

Problem på hjemmefronten
Førstedame Abby Bartlet finner nå ut at tidligere søksmål mot henne for feilbehandling kan koste presidenten dyrt i den pågående etterforskningen. Hun er som kjent i etterforskernes søkelys for å ha behandlet ektemannen i hemmelighet.

Om serien
I ”Presidenten” følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om den politiske tautrekkingen som foregår i kulissene, men også om personlige forhold, maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det ”hemmelige” spillet i amerikansk politikk.

President Josiah ”Jed” Bartlet tilhører Demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm – bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av – men til tider også på tross av – det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie
Av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 2)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill, Moria Kelly og Bradley Whitford
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf. 23 04 98 41