Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P2 onsdag 3. september 2008 kl 09.30 Ukas P2-artist: Robert Levin

Robert Levin (1912 – 1996)

Møt gutten fra Grünerløkka i Oslo som ble verdenspianist, men som i stedet for å hevde seg som solist ble rikskjendis ved å akkompagnere andre.
Innehaveren av Kongens fortjenestemedalje i gull og St. Olavs orden spilte med alle og spilte alt. Livet som proff musiker startet før han kom seg ut av kortbuksene.
Han spilte på restauranter, kino, revyer, store og små konsertsaler og i de store metropolene.
Yehudi Menuhin, Elisabeth Schwarzkopf, Leif Juster, Kjell Bækkelund, Knut Skram, Camilla Wicks, utallige nervøse debutanter og en hel mengde kjente og ukjente musikere jobbet med ham.

Robert Levin er også NRK-historie. Med sin daglig gange til radio og/eller TV-huset på Marienlyst i Oslo for å være med i "Søndagsposten", studioopptak, lørdagsunderholdning – eller morgengymnastikken.
Han var også ivrig i organisasjonslivet, i utrettelig kamp for musikernes kår. I 1973 ble han den første rektor på Norges musikkhøgskole.
I løpet av uken blir du kjent med Levin fra den første pianoundervisningen fram til debuten, høre om det hektiske livet som ettertraktet akkompagnatør og lære mer om hans jødiske bakgrunn.
Du får høre lyden av Oslos revy- og restaurantliv før krigen, kammermusikk av ypperste klasse og godbiter fra NRKs arkiver. Du skal også få bli mer kjent med mennesket Robert Levin, fortalt av hans nærmeste familie eller av ham selv i arkivopptak.

Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.

"Ukas P2-artist" NRK P2
Mandag 1. September – fredag 5. September.
Hver dag kl. 09.30 - 10.00. Reprise kl. 19.00.