Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. november 2002 kl 21.40 Med hjartet på rette staden

Aidensfield går til filmen

Smil til kamera! To filmfolk er kommet til Aidensfield for å ta opp scener fra vakre Yorkshire og Gina på puben (Tricia Penrose) vil gjerne forevige dem. (Foto: Yorkshire Television)
Smil til kamera! To filmfolk er kommet til Aidensfield for å ta opp scener fra vakre Yorkshire og Gina på puben (Tricia Penrose) vil gjerne forevige dem. (Foto: Yorkshire Television)
To filmfolk er kommet fra byen for å lage en film om lille Aidensfield og opplandet rundt. Men har de egentlig ærlige hensikter?

Denzil Arcourt og Harry Carey sier de representerer filmselskapet Arcourt. De er spesielt interessert i å filme et gods utenfor Aidensfield, og får hjelp av overbetjent Craddock på politikammeret. Slik åpnes lord Ashfordlys herregård på vid vegg for filmfolkene. Det er bare politikonstabel Mike som aner ugler i mosen…

Vær naturlig!
Til tonene av ”Act Naturally” med The Beatles fra 1965 er ukens lattermilde episode av den populære engelske serien kommet godt i gang. De to skjelmske filmmakerne tar inn på Aidensfield Arms, og på puben går praten allerede blant stamgjestene om at de snart er store filmstjerner.

Men da Gina på puben tar et bilde av regissør Arcourt, er fotografiapparatet hennes i neste øyeblikk borte vekk…

Mer om serien
Denne høsten og vinteren sender NRK1 24 nye episoder av ”Med hjarte på rette staden” som er spilt inn i idylliske Yorkshire i England. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans advokatkjæreste Jackie Bradley (Fiona Dolman).

Med seertall på inntil 17,7 millioner er ”Med hjarte på rette staden” den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde ”Med hjarte på rette staden” på det meste drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 9)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57