Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 14. oktober 1999 kl 20.05 Vestavind

Vestavind (ttv)


NRK1 torsdag 14. oktober kl 20.05
Vestavind (7:17)

Trangt om plassen

Det begynner å bli trangt om plassen hos den unge Torgersen- familien i Vika, som drømmer om en større og moderne leilighet. Ivar (Sven Nordin) tar seg derfor jobb som lokfører i Grongedal. Og ungkarstilværelsen er full av fristelser...
Ivar får seg en bedre betalt jobb, men må forlate familien i ukedagene. Og selv i utkantbygda Grongedal er det fristelser for en sprek \"ungkar\".
Agnes (Hildegun Riise) takker ja til jobb i Ahlsens gardinforretning, til tross for heftige protester fra Ivar. Han tror ikke på hennes forsikringer om at hun bare vil spe på familieinntektene. Ivar har vanskelig for å skjule sin sjalusi - Georg Ahlsen (Bjørn Skagestad) er fortsatt med i bildet.

Krav til eierne
I Lovranger engasjerer Hallvar Nedrebø (Lasse Lindtner) seg stadig sterkere i fagforeningen. Sammen med blant andre svigerfaren Algot Engan (Espen Skjønberg) møter han fabrikkledelsen til lønnsforhandlinger. Arbeiderne sitter fremdeles nederst ved bordet, men nå begynner de å stille krav til bedriftseierne.
Algot har dessuten vært ute på bedriftsbesøk og derigjennom fått kjennskap til den nye energiformen - atomkraft. Med stor entusiasme skaffer han seg geigerteller - et apparat som kan påvise og måle radioaktivitet. Og med unge Joachim Nedrebø som følge går han i gang med å undersøke mulige uranforekomster i Lovranger og på Nedrebø. Men denne virksomheten går ikke upåaktet hen. Ryktene vil ha det til at Algot er russisk spion, for han er jo kommunist. Sindige Sivert Nedrebø (Per Jansen) tviler, men mistanken er vakt.

NRK1 torsdag kl. 20.05

Bilde (via Scanpix/Internett)
Agnes (Hildegun Riise) vil være med på å forsørge familien og begynner å jobbe i gardinbutikken igjen. (NRK-foto: Anne-Liv Ekroll)


Norsk dramaserie i 17 deler produsert av NRK Drama
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Prosjektleder: Bitte Monn- Iversen