Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 25. februar 2000 kl 22.00 Spellemannprisen 1999 - del 2

Spellemannprisen 1999 - del 2

NRK1 fredag 25. februar kl 20.10 og 22.00
Spellemannprisen 1999 - del 1 og 2

Annbjørg og Bård leder Spellemannprisen

I kveld er det klart for utdeling av årets Spellemannpris. Denne gangen ledes det prestisjefylte showet av folkemusikeren Annbjørg Lien og NRK-humoristen Bård Tufte Johansen. Stedet er Oslo Spektrum. Det blir også en egen nachspielsending, som Jan-Erik Larssen skal styre over.

Som vanlig er musikkbransjens festaften delt i to. Første del, som blant annet tar for seg folkemusikk, blir ledet av Annbjørg Lien. Bård Tufte Johansen leder andre del av programmet som fokuserer på pop og rock.
For første gang satser NRK på en tredje sending - et såkalt nachspiel. Her er det Jan-Erik Larssen, best kjent fra barneprogrammet \"Go\' Elg\" som skal ta seg av intervjuene og småsnakket.

Sterke programledere
Bård Tufte Johansen har etter hvert lang fartstid i NRK. Han debuterte i ungdomsprogrammet \"U\" i 1992 som 22-åring. To år etter fikk han sitt eget program, \"Lille Lørdag\", sammen med venn og kollega Harald Eia. Programmet og dets figurer nådde fort kultstatus og holdt det gående i to år. Deretter ble det ett års pause for Bård Tufte Johansen før han var tilbake som manusforfatter og programleder i suksessen \"Åpen Post\" som også gikk på tv-skjermen i to år. I kveld står altså den 30 år gamle humoristen overfor en ny og stor oppgave.
Annbjørg Lien gav ut sin første plate i 1983 og slo for alvor gjennom etter et portrettprogram på NRK i 1986. Ny platekontrakt fulgte raskt etter, og til sammen har hun gitt ut ti album. Det siste tiåret har hun bidratt sterkt til å promotere norsk kultur og musikk utenlands.
Annbjørg Lien har vunnet seks nasjonale priser for sin folkemusikk, en nordisk pris og en amerikansk kulturpris. I 1998 fikk hun Kassettavgiftsfondets lanseringsstipend, og året etter kom hennes hittil nyeste album \"Baba Yaga\". Hun planlegger en stor utenlandsturné i løpet av år 2000.
Jan-Erik Larssen har i fire år ledet \"Go\' Elg\" sammen med Stine Buer. De takket for seg i høst, og nå går han nye veier innen programlederrollen og tar på seg jobben med å intervju vinnere og tapere under selve Spellemannfesten. Larssen får sin egen plass i Spektrum med festen gående i bakgrunnen. Her får han besøk av vinnerne av utdelingen, samt noen andre av de nominerte. I tillegg skal denne nachspielsendingen også være en kavalkade over hva som foregikk under selve utdelingen.

NRK1 fredag kl 20.10, 22.00 og 00.00

Bilde
Annbjørg Lien og Bård Tufte Johansen leder årets Spellemannshow fra Oslo Spektrum
Jan- Erik Larssen leder nachspielsendingen fra Oslo Spektrum. . (NRK-foto: Ole Kaland)

Egenprodusert direktesendt underholdning
Programledere: Annbjørg Lien og Bård Tufte Johansen og Jan-Erik Larssen
Prosjektleder: Ivar Ragne Jenssen
Pressekontakt Fjernsynets Informasjonsavdeling : Anne Bekkevold, tlf 23 04 89 56/90 15 82 12 og Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18/ 90 18 36 10