Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 13. august 2004 kl 20.10 Hornblowers eventyr

I fangenskap

Hornblower (Ioan Gruffudd) fortsetter å kjempe for England. I kveld blir han tatt til fange. (Foto: Granada)
Hornblower (Ioan Gruffudd) fortsetter å kjempe for England. I kveld blir han tatt til fange. (Foto: Granada)
Horatio Hornblower er nå fungerende løytnant om bord på skipet "Indefatigable", og han nyter stor anseelse. I kveldens episode blir han tatt til fange og må bruke alt sitt mot for å komme seg fri.

Horatio Hornblower klarer, bare ved hjelp av fem menn, å overvinne det franske skipet "Le Rêve". Dette er en stor seier som bygger ytterligere opp under hans gode rykte, men snart får eventyreren store problemer.

Tatt av den spanske flåten
Under en sosietetsmiddag med guvernøren på Gibraltar og hans kone, treffer han den usedvanlig høylydte og ubehøvlede hertuginnen av Wharfedale. Han blir bedt om å eskortere hertuginnen til England, samt en pakke med noen svært viktige rapporter.

Underveis blir de overrasket av tåke og tatt til fange av den spanske flåten. Hertuginnen klarer å gjemme rapportene under skjørtet, men Hornblower tør ikke stole på henne. Han hører at hun snakker spansk og mistenker henne for å være en spion. Hornblower forsøker å bli bedre kjent med henne for å finne ut hvem hun egentlig er.

Om serien
Serien med handling fra Lord Nelson og Napoleons tid er en favoritt både blant seere og kritikere i mange land. C.S. Forresters klassikere ligger til grunn for denne britiske eventyrserien, der vi møter den walisiske skuespilleren Ioan Gruffudd i tittelrollen. Den første serien, som nå sendes i reprise, ble tildelt Emmy-prisen for beste miniserie i 1999.

Året er 1793. En tynn og blek 17-åring ved navn Horatio Hornblower drar ut på sitt livs eventyr. Frankrike har erklært krig mot England, og Hornblower skal ut i striden om bord i krigsskipet "Indefatigable". Snart stiger han i gradene og får kommandoen over egne menn.

Hver av de fire episodene sendes denne gang i full lengde, 1 time og 40 minutter, mens de ved forrige gangs sending var delt i to. Det neste og siste avsnittet sendes 20. august.

Ioan Gruffudd
Ioan Gruffudd (31) har blitt enormt populær i England, USA og en rekke andre land for rollen som Horatio Hornblower. Mange seere vil også kjenne ham igjen fra Forsytesagaen, der han spilte rollen som arkitekten Phillip Bosinney, og fra Dickens-serien "Store forventninger", der han spilte den voksne Pip. I storfilmen "Titanic" var han offiseren som plukket opp Kate Winslet fra sjøen, og han spilte Kevin i filmen "102 Dalmatinere". I den kommende storfilmen "Kong Arthur" spiller han en av ridderne av det runde bord.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Hornblower: The Duchess and the Devil
Produksjon: Granada Television, 1999
Regi: Andrew Grieve
Med bl.a. Ioan Gruffudd, Robert Lindsay, Cherie Lunghi, Christopher Fulford, Ronald Pickup, Jamie Bamber og Jonathan Coy
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99